Terapi och egenvård med blomessenser!

Blomsterterapin omfattar (enl Dr Bach) 38 blomessenser som framställts av blommor från vilda växter och träd utspädda med vatten. De liknar homeopatiska beredningar på så sätt att de är energibaserade och innehåller inte någon molekyl från det ursprungliga materialet.

Dr Edward Bach, en homeopat som var verksam på 1930-talet, tyckte att man inom homeopatin var alltför upptagen med idén att lägga allt till rätta. Enligt hans synsätt är sjukdom en läroprocess relaterad till en persons större mening med livet och verkligt helande kommer inifrån. Således är en sjukdoms fysiska detaljer betydligt mindre viktiga än felaktiga attityder och negativa känslor relaterade till sjukdomen. Det är dessa faktorer som blomessenserna riktar sig mot.

Blomessenser används på liknande sätt som andra homeopatiska medel med en stark betoning på personens psykologiska och emotionella tillstånd. Terapin inriktar sig på hur personen upplever sina besvär känslomässigt, vilket ger insikt om vilket/vilka blomessenser som har de energifrekvenser som mest motsvarar dennes problem.

Blomessenserna är verksamma på den mentala nivån och öppnar för kontakt med kausalkroppen. Effekten tränger igenom till känslokroppen, den eteriska kroppen och slutligen till den fysiska kroppen.

Blomessenserna är användbara mot alla typer av fysiska tillstånd genom påverkan på personens mentala, själsliga och andliga energifrekvenser.

Vill du lära dig mer om denna fantastiska terapi så rekommenderar vi vår e-kurs på distans BLOMESSENSENS HELANDE VÄRLD (se under menyn kurser).