SANGUINARIA

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Sanguinaria (blodrot) innehåller en kraftig alkaloid som kan orsaka illamående och kräkningar och en brännande smärta i magen. Den är giftig i sitt ursprung i större doser (men ej i homeopatisk beredning). Den "brännande" egenskapen är av största betydelse i det homeopatiska medlet.

Vanligt namn är kanadensisk blodrot och den finns inhemsk i USA och Kanada. Vid den homeopatiska beredningen används den färska roten, blad, frön, pressad växtsaft eller pulveriserad frukt. Indianerna färgade kläder och målade sina kroppar med saften från roten som håller en orangeröd färg.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Sanguinaria används mot luftvägs besvär som tex astma, bronkit, svalginflammation eller polyper i näsa eller svalg. Till de första symtomen hör torrhet, ömhet och en brännande känsla i slemhinnorna och senare snuva. Medlet ges också mot matsmältnings besvär, hosta som är torr och hackig (tex efter kikhosta eller influensa) och vid hösnuva med en brännande och torr känsla i näsa och svalg. En viktig indikation vid alla åkommor är brännande bröstsmärta som går ut i höger axel och kan göra det svårt att lyfta armen.

Medlet används också mot reumatism just i höger axel, vid hetvallningar i klimakteriet och vid migrän med centrum över höger öga. Alla symtom är vanligtvis koncentrerade till kroppens högra sida.

Symtomen lindras av att ligga på vänster sida; av sömn; på kvällen. Men förvärras av kyla och fukt; av rörelse och beröring; av att ligga på höger sida; av intag av sötsaker.

Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras  aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara  påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas  både vid akuta och kroniska besvär.

250 SEK

ARNICA
250 SEK
CHAMOMILE
250 SEK
CAULOPHYLLUM
250 SEK
GELSEMIUM
250 SEK
CHELIDONIUM
250 SEK