PULSATILLA

Ett stort homeopatiskt medel för kvinnor!

Denna skira sippa har en lång historia som medicinalväxt. Ett vanligt namn är fältsippa eller backsippa och den växer i hela Skandinavien, Tyskland och Ryssland. Hela den blommande växten används och inom homeopatin utgör den grunden till ett viktigt medel som används mot en hel rad besvär, från förkylning och hosta till matsmältnings problem och gynekologiska besvär.

Traditionell användning i homeopatisk beredning

PULSATILLA används mot åkommor med kraftiga utsöndringar, inklusive snuva, tex förkylning med rinnande eller täppt näsa, bihåleinflammation och lös hosta med gröngult slem. Även ögonproblem som tex vaglar och bindhinne inflammation, samt matsmältnings besvär som orsakas av kraftig och fet mat.

Det är också ett viktigt medel för kvinnor eftersom det är verksamt mot en rad menstruations- och klimakteriebesvär som ofta karakteriseras av nedstämdhet och gråtmildhet med behov av tröst.

Andra tillstånd som ofta svarar bra på PULSATILLA är depression, åderbråck, näsblödning, artros (ledgångs inflammation), reumatism, värk i nedre delen av ryggen, akne, migrän och huvudvärk ovanför ögonen etc.

Symtomen lindras av frisk luft, av lätt motion, av gråt och tröst. Och blir sämre av värme, av kraftig och fet mat, av att ligga på vänster sida, samt på kvällen.

PERSONLIGHET & TEMPERAMENT: De här personerna anpassar sig snabbt till olika människor, men deras flexibilitet gränsar till obeslutsamhet. De är vaga, har svårt att uttrycka vrede och undviker konfrontation för att bevara friden. Men under detta fogliga yttre finns en avsevärd viljestyrka. De känner starkt för människor och djur i nöd och har en tendens att låta sig styras av känslorna snarare än förnuftet. De gråter lätt och oåterhållsamt, vilket ger dem den tröst de behöver.

KOSTPREFERENSER:  De TYCKER OM sötsaker som mäktiga bakverk (tex gräddbakelser och choklad). Kall mat och dryck (men är sällan törstiga). Jordnötssmör. De  TYCKER INTE OM smör, fläskkött, ägg, frukt och kryddstark mat. Och de tål inte blandningar av olika slags mat.

RÄDSLOR: De är rädda för trånga utrymmen och folksamlingar. Ensamhet. Mörker och spöken. Sinnessjukdom och död.

GENERELLA SVAGHETER: Blodkärl, mage, tarmar, urinblåsa, fortplantningsorgan. 

Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

250 SEK

STAPHISAGRIA
250 SEK
GELSEMIUM
250 SEK
PODOPHYLLUM
250 SEK
CIMICIFUGA
250 SEK
CAULOPHYLLUM
250 SEK