PODOPHYLLUM

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Amerikas indianer använde Podophyllum (fotbladets rot) som maskmedel och för att lindra och ibland bota nedsatt hörsel. Den första homeopatiska prövningen utfördes redan på 1800-talet och medlet används mot matsmältnings besvär.

Andra vanliga namn är fotblad "den vilda alrunan". Växer över hela Kanada och USA. Den beståndsdel som används är roten som samlats in sedan frukterna mognat eller hela den färska växten.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Medlet verkar främst på tolfingertarmen, tunntarmen, levern och ändtarmen. Det ges mot magtarmkatarr med kolikartad smärta, uppkastningar av galla samt diarré, eller då området runt levern är känsligt på grund av inflammation eller gallstenar.

Människor som behöver Podophyllum biter ofta ihop käkarna och gnisslar med tänderna och medlet kan också vara verksamt mot värk vid tandsprickning. Typiskt för besvären är att de växlar, till exempel mellan förstoppning och diarré.

Symtomen lindras ofta av att ligga på mage och av att gnida på magen. Medan de förvärras i varmt väder, tidigt på morgonen och vid tandsprickning.

Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

250 SEK

ACONITUM
250 SEK
CHELIDONIUM
250 SEK
STAPHISAGRIA
250 SEK
CHINA OFF
250 SEK
CAULOPHYLLUM
250 SEK