IPECACUANHA

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Det medicinska bruket av kräkrot dokumenterades först av en portugisisk munk i Brasilien omkring år 1600. Den fördes till Europa ungefär 70 år senare och idag används det homeopatiska medlet (som bereds av roten) främst mot illamående och kräkningar. Inom den konventionella medicinen används ett medel gjort på denna växt för att framkalla kräkningar hos dem som svalt något giftigt eller tagit en överdos av narkotiskt preparat.

Vanligt namn är just kräkrot och den växer i tropiska regnskogar i Syd- och Centralamerika. Homeopatisk beredning görs av roten av denna lilla perenna växt som torkas innan den bereds.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Ipecacuanha är ett utmärkt medel mot illamående och kräkningar. Bland annat kan lindras: illamående med blekt ansikte och bleka läppar; kalla eller varma svettningar; illamående i samband med migrän; illamående som inte lindras av kräkningar; kräkningar som förvärras av att man böjer sig  framåt. Magåkommor åtföljda av en svagare puls, frånvaro av törst, svimning och konstant saliv produktion lindras också. Medlet anses också effektivt vid astma; vid krampaktig hosta som orsakar kvävnings känsla; vid en känsla av att man vill hosta och kräkas på samma gång.

Vid ymniga blödningar med klar rött blod som levrar sig långsamt, till exempel vid näsblod, hämmas av detta medel.

Ett  gemensamt drag för alla åkommor är att tungan känns ren, utan någon beläggning. Den drabbade kan känna sig ständigt kall utvärtes och varm invärtes. De som behöver detta medel är ofta ångestfyllda och fruktar överdrivet döden.

Symtomen lindras av frisk luft. Medan de förvärras på vintern; av rörelse; av att ligga ner; av stress eller förlägenhet; av värme och hetta.

Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

250 SEK

CHAMOMILE
250 SEK
CHINA OFF
250 SEK
CAULOPHYLLUM
250 SEK
LEDUM PALUSTRE
250 SEK
STAPHISAGRIA
250 SEK