HAMAMELIS

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Kvistarnas bark och det yttersta skiktet av trollhasselns rot används inom örtmedicinen för att behandla inflammerade blodkärl (tex hemorrojder). Inom konventionell medicin användes trollhassel förr i lotion mot lindriga hudutslag, brännsår och insektsbett. Det homeopatiska medlet prövades av dr Hering redan år 1850 och används mot åderbråck och frostknölar.

Vanligt namn är trollhassel och finns inhemsk i östra och centrala USA och Kanada och odlad i Europa. Till beredning av det homeopatiska medlet används den färska barken från kvistarna och rotens yttre lager.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Hamamelis används främst för att behandla hemorrojder och åderbråck (då kärlen är svaga och inflammerade), samt vid blödningar som avtar långsamt som vid  tex näsblödning. Det anses också bra mot frostknölar i samband med inflammerade blodkärl.

Medlet kan lindra huvudvärk som lättar vid näsblödning; vid smärta och ömhet på grund av skada; vid värkande blodsprängda ögon eller blåtiror; vid hosta med blodblandat slem.

Kan även lindra vid smärta under ägglossning och på grund av riklig mens blödning (med en ömmande känsla i magen); samt inflammation i livmodern eller äggstockarna.

Hamamelis är också användbart vid depressioner, när den sjuke vill bli lämnad i fred, vill att andra ska visa respekt och känner sig rastlös och lättretlig.

Symtomen lindras ofta av frisk luft; av att läsa, tänka eller prata. Men förvärras i varm, fuktig luft; av tryck; av rörelse.

Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

250 SEK

ARNICA
250 SEK
ACONITUM
250 SEK
CIMICIFUGA
250 SEK
GELSEMIUM
250 SEK
PODOPHYLLUM
250 SEK