CHAMOMILE

Traditionell användning i homeopatisk beredning

Bruket av kamomill inom läkekonsten går långt tillbaka och ända till Hippokrates tid. Inom örtmedicinen har den använts mot eksem, astma och sömnlöshet och för att stärka livmodern vid förlossningar. Örten används fortfarande flitigt mot hudsjukdomar och som lugnande medel.

Vanligt namn är äkta kamomill och den växer i Europa och USA. Det homeopatiska medlet bereds av saften som pressas ur hela den blommande växten.

TRADITIONELL MEDICINSK ANVÄNDNING

Chamomile är bra för personer med mycket låg smärt tröskel och som ofta är arga, otåliga och klagar mycket när de är sjuka. Minsta smärta orsakar svettning och svimnings känslor, särskilt hos kvinnor och barn.

Medlet ges också mot öronvärk med en tilltäppt känsla; vid riklig menstruation med svåra kramper; vid ömma inflammerade bröstvårtor hos ammande kvinnor; vid kolik och sömnlöshet hos barn.

Symtomen lindras i varmt fuktigt väder; av fasta. Men förvärras av vrede; av hetta; av kylig blåst; av frisk luft.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

Människor som behöver detta medel har ofta ångestfyllda drömmar och stönar eller skriker i sömnen. De sticker ut fötterna under täcket på natten för att  hålla dem svala och de blir oerhört arga om de väcks plötsligt ur sin sömn.

Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

250 SEK

GELSEMIUM
250 SEK
PULSATILLA
250 SEK
CHELIDONIUM
250 SEK
ACONITUM
250 SEK
ARNICA
250 SEK