ARNICA

Arnica (slåttergubben) har använts som medicinalväxt under lång tid

ARNICA MONTANA växer i bergstrakter i Europa och Sibirien. Ett vanligare namn är Slåttergubbe eller Hästfibbla. Det sägs att bergsklättrare brukade tugga på den färska örten för att lindra ömma och värkande muskler. Det homeopatiska medlet bereds av den färska blommande växten. Sankt Hildegard af Bingen (1099-1179) var en läkekunnig nunna som uttömmande beskrev egenskaperna hos Arnica montana.

Traditionell användning och indikationer

ARNICA MONTANA (Slåttergubbe, hästfibbla) är ett utmärkt akutmedel som används för att lindra fysisk och psykisk chock och skada, som tex vid sorg, olycka, operation, tandläkarbehandling eller förlossning.

Vid invärtes bruk främjar det läkning av skadade vävnader och hämmar blödningar. Medlet kan användas både in- och utvärtes mot led- och muskelbesvär, som tex artros, träningsvärk, kramp, blåmärken och stukningar.

ARNICA intas också för att lindra hudbesvär som tex eksem och bölder, kraftiga bulnader, blåtiror, överansträngda ögon och feber när huvudet känns varmt men kroppen kall.

Naturligt utan risk för biverkningar

Homeopatiska naturmedel är helt ofarliga och biverkningsfria och har använts av människor världen över sedan flera hundra år tillbaka. Deras aktiva verkan bygger på våra metafysiska energier och hjälper oss att återfå balans och harmoni genom att stimulera vår egen förmåga till självläkning. Medlen går alldeles utmärkt att kombinera med andra mediciner och terapier och kan bara påverka besvären på ett positivt sätt genom att ge stöd åt våra egna metafysiska läkeresurser. Homeopatiska läkemedel är en form av energimedicin som kan användas både vid akuta och kroniska besvär.

250 SEK

CHELIDONIUM
250 SEK
LEDUM PALUSTRE
250 SEK
CHAMOMILE
250 SEK
CIMICIFUGA
250 SEK
RUTA GRAV
250 SEK