TANGERINE PURE ESSENTIAL OIL / EKOLOGISK ETERISK OLJA

TANGERINE (mandarin) har en lång historia av användning i den kinesiska kulturen och i den växtbaserade folkmedicinen. Den eteriska oljan stöder en sund matsmältning och metabolism.

TRADITIONELLT BRUK OCH ANVÄNDNING

Tangerine har en söt, smakfull arom som liknar andra citrusoljor är upplyftande. Den är även känd för sina rengörande egenskaper och för att stödja en hälsosam immun- och andningsfunktion. Mandarinolja kan användas för att lugna oroliga känslor och för att hantera känslor av negativ stress. Den är också en populär och smakfull del till desserter och drycker (från att spetsa vatten till en del av smaksättningen i fruktsmoothies).

Mandarin är en av de säkraste eteriska oljorna och rekommenderas särskilt för barn och under graviditet. När man blandar Tangerine med Lavender och Neroli i en ekologisk basolja hjälper den till att minska på hudbristningar under graviditeten som man kan få från femte månaden och fram till förlossningen genom daglig massage över bålen. Tangerine är upplyftande, uppmuntrande och lugnande.

Den eteriska oljan har en renande effekt på matsmältningen och är bra för "upprörda magar". Den är en behaglig tillsats i massage blandningar och stämnings parfymer, där den ger en ljus, mild och lugnande karaktär.

Mentalt är Tangerine stärkande och har en svag hypnotisk egenskap som hjälper till att lugna ett överaktivt sinne och främjar en fridfull sömn. Den har en mjuk och skir egenskap som hjälper människor att skapa band till sitt inre barn.

Främsta terapeutiska egenskaper: Antiseptisk, kramplösande, karminativ, depurativ, digestiv, urindrivande, dämpande, stärkande.

SÅ HÄR GÖR DU

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk  basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH TANGERINE 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans.

179 SEK