BASIL PURE ESSENTIAL OIL / EKOLOGISK ETERISK OLJA

Främjar ditt sinnliga fokus och minskar spänningar! Verkar som ett kylande medel för huden. Främjar mental alertness och minskar på oroliga känslor när den används aromatiskt. Kan även hjälpa till att underlätta vid kvinnors mensperioder.

I historiskt och traditionellt bruk anses BASIL (basilika) ha dessa främsta fördelar:

TRADITIONELLT BRUK OCH ANVÄNDNING

Den är ANTISEPTISK - det vill säga förstör eller kontrollerar patogena bakterier (smittämnen). Den är KRAMPLÖSANDE - det vill säga lindrar spasmer och kramper i muskulaturen. KARMINTAIV - det vill säga lugnar matsmältningen, mildrar magknip och dämpar uppsvälldhet. CEFALISK - det  vill säga stimulerar tanke / lukt / smak. DIGESTIV - det vill säga stärker matsmältningen. MENS STÄRKANDE - stärker och reglerar menstruationen

BASIL (basilika) har en mer subtil verkan och skärper smak/lukt/syn mindre starkt än Rosemary och är därför det första valet när man vill lindra intellektuell utmattning eller när sinnet är svagt  och obeslutsamt. Den är bra vid nervösa rubbningar och den är framför allt lämpad för de som lider av försvagande sjukdomar. BASIL (basilika) är allmänt  återuppbyggande, stärkande och renande.

BASIL (basilika) motverkar problem med matsmältning och menstruation och är ofta ett bra alternativ till andra oljor, men det bästa med den är den utmärkta stärkande effekt den har på nerver och sinne.

Mentalt är BASIL (basilika) uppväckande, upplyftande och stärkande. Den är bra vid meditationer i syfte att rensa  sinnet och stimulera mental aktivitet. Den är en subtil översinnlig  beskyddare och dess milda antidepressiva och stärkande effekter gör att den lämpar sig för personer med långvarig psykisk utmattning.

BASIL (basilika) är kryddig och en mångsidig olja som kan användas för att främja fokus och vakenhet, eller att lägga till lite extra smak när du lagar mat.

Den har en varm, kryddig doft som är känd för att minska oroliga känslor. Och ger stora fördelar för både kropp och själ på grund av dess höga linalool innehåll, vilket gör det till en idealisk olja för att hjälpa  till att minska känslor av spänning när den appliceras på rekommenderade ställen på huden.

SÅ HÄR GÖR DU

Dessa  eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren  ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden  där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda  handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena  av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i  hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid  ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk  basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH BASIL 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans.
198 SEK